Kunstcentrum in Charlois

NIEUWS… Rotterdammers uit de wereld van de kunst en politiek willen het oude raadhuis in Charlois omtoveren tot een nieuw kunstcentrum. Dat meldt het AD. Op dit moment wordt geld ingezameld om het historische pand aan de Charloisse Kerksingel in te richten als een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek, met een expositieruimte en een podium voor debatten, films en optredens.

”In ons plan voor een kunstcentrum komt alles samen”, verklaart voormalig galeriehoudster en een van de initiatiefnemers Jannie Hommes tegenover het AD. Het is de bedoeling dat kunstenaars en kunstliefhebbers co-eigenaar worden van het kunstcentrum, legt Hommes uit: “Zij bepalen het beleid en doen veel werk op vrijwillige basis. Daardoor heb je geen professionele staf nodig, zijn de kosten lager en is minder behoefte aan subsidie.”

Kunstcentrum

Oude raadhuis Charlois (bron: hommes.nl)

Charlois is volgens Hommes een logische plek voor een dergelijk centrum. Volgend jaar gaat hier immers ook de Cultuurcampus van start: een cultureel instituut voor onderwijs en onderzoek. Hommes: “Kunstcentrum en de campus kunnen samen het culturele aanbod in Rotterdam-Zuid naar een hoger plan brengen.’’

Op dit moment wordt gezocht naar financieel draagvlak voor het kunstcentrum. Via hommes.nl is bijvoorbeeld een ledenwerving gestart. Belangstellenden kunnen naar rato van hun inkomen lidmaatschapsgeld betalen. Op1 februari wordt besloten of er voldoende steun is voor het plan.

Lees het volledig nieuwsbericht op AD.nl.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *