Feyenoord trekt de wijken in

NIEUWS – FC Feyenoord, de trots van Zuid, trekt sinds een paar jaar de wijken in. Om de aanhang op te zoeken en in de eigen woonomgeving te ondersteunen. Door de vestiging van enkele buurthuizen. Het eerste Clubhuis Feyenoord staat er al, in de Afrikaanderwijk, waar de volksclub ooit begon. NRC Handelsblad heeft dit verhaal vastgelegd in een sfeervolle reportage, gepubliceerd op 17 december 2021.

De NRC-verslaggever beschrijft hoe hij op pad gaat in de omgeving van de Kuip: “Feyenoordland. Waar achter de ramen kerstverlichting hangt in de vorm van het clublogo. Waar tachtigers in een scootmobiel een Feyenoordsjaal om hebben. En waar de Kuip voor veel mensen een baken blijft (…).โ€

De Kuip, het monumentale stadion uit 1937…

Toch is de clubliefde op Zuid niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen, stelt de verslaggever vast. Hij schetst een nostalgisch beeld: “Rotterdam-Zuid is het stadsdeel achter de linker Maasoever. Het deel dat aan het oude Rotterdam vastgroeide. Een plek voor nieuwkomers. Heel vroeger uit Limburg en Brabant, later uit alle hoeken van de wereld. Zij hadden niet per definitie interesse in de club. Hele wijken die zondags in een optocht naar de Kuip trekken? Die tijd is geweest, zien ze ook bij Feyenoord zelf.”

Lees de volledige reportage op nrc.nl.ย 

4 reacties

  1. ๐Ÿ‘๐Ÿป Mooi Rolf ๐Ÿ˜Š
    Vooral de zin โ€œ Waar achter de ramen kerstverlichting hangt in de vorm van het clublogo. โ€ vind ik mooi. Ik zie het gewoon voor me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *