Waarom deze weblog?
Aan de overkant van de Erasmusbrug, achter de Kop van Zuid, gaat een wereld schuil die maar weinig mensen kennen.

Ik wil de bezoekers van deze weblog daarom meenemen in mijn ontdekkingsreis door verleden, heden en toekomst van Rotterdam-Zuid. Door regelmatig hier een bericht te plaatsen, bouw ik stukje voor stukje aan het oneindige verhaal van ‘de sprong naar Zuid’, de industriële revolutie, de aanleg van de steeds grotere havens, de tuindorpen, de achterstelling van ‘de boeren van Zuid’, de migratiegolven, de Kuip, over toen geluk nog heel gewoon was, over hoe momenteel in het Hart van Zuid en elders wordt gebouwd aan sociale, economische en culturele vooruitgang, enzovoorts.

Wie ben ik?
In de zomer van 1984 stond ik als 18-jarige op de drempel van een nieuwe levensfase: ik verhuisde van het landelijke Brabant naar de stoere grote havenstad Rotterdam. Om ‘maatschappijgeschiedenis’ te studeren, aan de Erasmus Universiteit. Het beviel me hier goed, vanaf het begin. En tegelijk met de culturele opbloei van Rotterdam groeide mijn liefde voor deze stad.

Sinds 2012 woon ik ‘op Zuid’. In tuindorp Vreewijk. Mijn belangstelling is breed, variërend van geschiedenis, havens en politiek tot stadsontwikkeling, natuur en cultuur. Die interesses komen samen in Rotterdam-Zuid.

Maasbeeld
De techniek en het grafisch ontwerp van deze weblog is verzorgd door Maasbeeld.

Reacties zijn gesloten.