‘Feyenoord City uitstellen’

NIEUWS – Het ambitieuze bouwproject Feyenoord City, inclusief een nieuw voetbalstadion, wordt niet afgelast maar uitgesteld. Tenminste, als het aan het Rotterdamse gemeentebestuur ligt. Dat meldt RTV Rijnmond. Het college van burgemeester en wethouders zegt te willen vasthouden aan de plannen om te voorkomen dat er nog meer vertraging optreedt in de bouw van nieuwe woningen.

Volgens bouwwethouder Bas Kurvers heeft de directie van FC Feyenoord voorlopig afgezien van het bouwproject vanwege de recente prijsstijgingen van bouwmaterialen. De wethouder heeft nog steeds vertrouwen in het bestemmingsplan voor Feyenoord City en hoopt dat de Raad van State de huidige voorstellen zal goedkeuren. Meerdere oppositiepartijen bepleiten aanpassingen in het bestemmingsplan en zijn tegen de bouw van een nieuw stadion.

feyenoord city

Impressie van Feyenoord City (afbeelding: architectenbureau OMA)

De directie van Stadion Feijenoord steunt de visie van het gemeentebestuur en stelt in een recente brief aan de aandeelhouders dat de plannen over een paar jaar hopelijk alsnog kunnen worden uitgevoerd. De directie van De Kuip legt uit: “Uitgangspunt voor Stadion Feijenoord is en blijft dat de economische levensduur van De Kuip z’n einde nadert. Dat uitgangspunt lag ook aan de basis van het nieuwbouwbesluit (…) van 2016.”

Lees het volledig nieuwsbericht en bekijk de tv-uitzending via www.rijnmond.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.