Links


KUNST EN CULTUUR

Podium Vreewijk
Podium Vreewijk organiseert culturele activiteiten in tuindorp Vreewijk: film- en theatervoorstellingen, concerten, lezingen en tentoonstellingen van foto’s en kunst.

Museumwoning Vreewijk
Het museum aan de Lede heeft een voor- en achtertuin naar historisch ontwerp, een beeldscherm met archieffoto’s en films en laat zien hoe Vreewijkers leefden van 1920 tot 1950.

Verhalenhuis Belvédère
Het Verhalenhuis Belvédère bevindt zich op Katendrecht en presenteert Rotterdamse verhalen in de vorm van publicaties, tentoonstellingen, voorstellingen, ontdekkingstochten en andere evenementen.

Theater Zuidplein
Theater Zuidplein betrekt het publiek bij al zijn voorstellingen en biedt jonge theaterliefhebbers veel opleidingsplaatsen. Eind 2020 verhuist het theater naar het nieuwe Kunstenpand.

Cultuurcampus
Cultuurcampus Rotterdam is een advies aan de gemeente over de uitwerking van plannen voor een nationaal cultureel-wetenschappelijk instituut op Zuid.

 

BESTUUR EN BEDRIJF

Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ)
Het NPRZ is een projectbureau waarin overheid, bedrijfsleven en bewoners samenwerken aan een grote inhaalslag op het gebied van wonen, werken, onderwijs, zorg, veiligheid en cultuur.

Hart van Zuid
Hart van Zuid is een projectteam van bouwbedrijven Ballast Nedam en Heijmans dat in samenwerking met architectenbureaus en in opdracht van de gemeente het gebied rond Zuidplein en Ahoy grondig opknapt en ontwikkelt. Bovendien informeert en ondersteunt het team de bewoners.

Havenbedrijf Rotterdam
Het Havenbedrijf Rotterdam beheert, exploiteert en ontwikkelt het Rotterdamse havengebied. Sinds 1916 heeft Rotterdam de grootste haven van Europa.

Feyenoord City
Feyenoord City is een grootschalig stedenbouwkundig project rond de bouw van een nieuw stadion voor FC Feyenoord. De gebiedsontwikkeling kost 444 miljoen euro en moet plaatsvinden van 2021 tot 2024.


LOKALE MEDIA

Havenloods
Dit Rotterdamse huis-aan-huisblad heeft een editie Zuid en informeert de bewoners met kritisch, onafhankelijk en ook praktisch lokaal nieuws.

Vers Beton
Deze website noemt zichzelf “het online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer”. En “een plek voor diepgang en reflectie”. Met de nodige aandacht ook voor Zuid.

Gers!
Gers! is een webmagazine over Rotterdam, “geboren uit liefde voor de stad”. De toon is vooral optimistisch, brutaal, bruisend en luchtig. Maar kritische nootjes worden ook gekraakt.

Rotterdam Vandaag&Morgen
Dit webmagazine kijkt “met Rotterdamse blik naar stad, cultuur en wereld” en doet er verslag van. “De medewerkers zijn journalisten, dichters, schrijvers, fotografen, kunstenaars met een breed netwerk.”

RTV Rijnmond
De regionale omroep op radio en tv informeert Rotterdam en omgeving uitgebreid en vaak als eerste over nieuws, sport, amusement en andere zaken.

Reacties zijn gesloten.