Winkelstraat vol drugshandel


NIEUWS…

De winkelstraat aan de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk, oftewel Boulevard Zuid, is doordrenkt met “ondermijnende drugshandel”. Dat meldt Trouw op 26 maart 2020. De gemeente bestrijdt dit probleem “met harde en met zachte hand”. Ter ondersteuning vraagt burgemeester Aboutaleb het Rijk nu om financiële steun.

Stadsmarinier Marcel Dela Haije wordt door Trouw gevolgd in zijn strijd “tegen vervlechting van de onderwereld van Rotterdam-Zuid met de bovenwereld”. In 2019 namen de autoriteiten in de haven bijvoorbeeld een recordhoeveelheid van 33.732 kilo cocaïne in beslag.

“Drugshandel geldt als de motor van andere ondermijnende criminaliteit als witwassen”, bericht Trouw. “Het lijstje indicenten in het 1,2 kilometer lange winkelgebied is indrukwekkend: van een vorig jaar neergestoken ondernemer, tot de eigenaar van een kroeg die het bloed van een voorval liever wegschrobde dan de politie te bellen.”

In de reportage wordt ook aandacht besteed aan inmiddels bereikte resultaten. Zoals de start van de opknapbeurt aan de gevels. “Er is meer licht en lucht”, vertelt een winkelier. En het aantal juweliers, belwinkels en geldwisselkantoren is al teruggebracht naar “normale proporties”.

Lees de volledige reportage op trouw.nl.

Reacties zijn gesloten.