Samenwerken tegen corona

NIEUWS…

“Zuid kan wel een beetje tegenwind hebben.” Dat zegt de Rotterdamse topambtenaar Marco Pastors in een interview met Vastgoedmarkt.nl op 1 april 2020. “Het coronavirus doet niets aan onze ambities af.”

Pastors is directeur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Op de vraag wat de huidige crisis doet met een kwetsbaar gebied als Zuid antwoordt hij: “In positieve zin zien we dat er nu veel meer gemeenschappelijk wordt geregeld.” Als voorbeeld noemt Pastors de winkelstraat Boulevard Zuid, waar “ondernemers elkaar en instanties nu digitaal proberen te vinden en samen problemen proberen op te lossen”.

corona

coronavirus

Het NPRZ regisseert de samenwerking tussen bedrijven, instanties en bewoners die de afgelopen jaren is gegroeid, legt Pastors uit. “Daar heb je nu profijt van. Partijen weten elkaar een stuk beter te vinden. Dat moet helpen, bijvoorbeeld in de hulpverlening richting ouders die het nu extra lastig hebben, omdat kinderen hele dagen thuis zijn.”

Ondanks de dreiging van een economische crisis blijft de NPRZ-directeur optimistisch. “We zijn nog altijd goed op weg om er in dit deel van de stad voor te zorgen dat mensen kunnen leren, werken en wonen op hetzelfde niveau als in de rest van de G4”, verzekert hij. “In die zin kunnen we ook profiteren van de extra aandacht die Rotterdam-Zuid heeft ten opzichte van ander stedelijke gebieden.”

Lees het volledige interview op Vastgoedmarkt.nl.

Reacties zijn gesloten.