Meer loon voor leraren

NIEUWS…

Leraren in Rotterdam-Zuid moeten structureel meer verdienen dan andere leraren. Dat stelt de Rotterdamse topambtenaar Marco Pastors in een interview met Radio Rijnmond. “Omdat het werk zwaarder is, is het gerechtvaardigd om ze beter te belonen.”

Pastors is directeur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Vijfduizend euro per jaar extra noemt hij “een aardige richtlijn om het gesprek te openen”. Met dit pleidooi reageert hij op de uitkomsten van een nieuw onderzoek waaruit blijkt dat het lerarentekort in het Rotterdam twee keer zo groot is als aanvankelijk werd gedacht.

marco pastors

Marco Pastors (bron NPRZ)

“De helft van het lerarentekort zit in Rotterdam-Zuid”, licht Pastors toe. “Het NPRZ is er al langer voorstander van om ook de zittende onderwijzers die het goed doen extra te belonen. Dat is het normaal in andere branches, maar niet in het onderwijs.”

De NPRZ-directeur wijst op de extra belasting die leraren ondervinden op Zuid: “Daar zijn de ouders om wat voor reden dan ook vaak minder betrokken om het kind in de thuissituatie te ondersteunen en komt er dus een zwaardere taak op de schouders van de leraar.”

Beluister het volledige interview op www.rijnmond.nl.

Reacties zijn gesloten.