FENIX krijgt directeur

NIEUWS…

Anne Kremers is benoemd tot directeur van het toekomstig Landverhuizersmuseum in het historisch gebouw Fenixloods II. Dat meldt het webmagazine Rotterdam Vandaag&Morgen. Kremers is de komende jaren verantwoordelijk voor de realisatie van het museum op Katendrecht. Bovendien geeft ze leiding aan de begane grond van het gebouw die een culinaire en culturele bestemming krijgt.

Wim Pijbes, directeur van de filantropische Stichting Droom en Daad: “FENIX heeft met Anne Kremers een jonge, ambitieuze directeur aan het roer. Met haar internationale ervaring is Kremers de ideale persoon om het Landverhuizersmuseum samen met het team op de kaart te zetten.” Kremers gaat samenwerken met conservator migratiegeschiedenis Rutger Doop en conservator fotografie Hanneke Mantel.

annekremers

Anne Kremers (foto Mounir Raji)

Vanuit Rotterdam vertrokken eind negentiende en begin twintigste eeuw miljoenen mensen naar een onbekende nieuwe wereld. Vandaag&Morgen over het nieuwe museum op Zuid: “Landverhuizers krijgen een gezicht en kunst en geschiedenis komen hier samen in een universeel en tijdloos verhaal over geloof, hoop en liefde.”

Lees het volledige nieuwsbericht op Vandaagenmorgen.nl.

Reacties zijn gesloten.