Touren door Zuid

NIEUWS…

In het programma van Open Monumentendagen Rotterdam zijn dit jaar ook fiets- en wandelroutes opgenomen op Zuid. Op zaterdag 12 en zondag 13 september wordt onder meer gewandeld en gefietst langs bijzondere en vaak onbekende historische monumenten in de Afrikaanderwijk, Bloemhof en tuindorp Vreewijk. Dat meldt RTV Rijnmond.

“Als je aan mensen op Zuid vraagt: ‘noem eens een monument op Zuid?’, is het vaak de Kuip en misschien nog Hotel New York. Verder komen ze niet”, zegt Anouk Estourgie van Open Monumentendagen in een interview met RTV Rijnmond. Hoogste tijd dus om de schijnwerpers te zetten op verborgen parels op Zuid, zoals Patrimonium’s Hof, tuindorp Kossel en tuindorp Stulemeijer. Bekendere bezienswaardigheden zoals de Kiefhoek en Vreewijk komen ook aan bod.

open monumentendagen

Wandelen en fietsen op Zuid

Eén van de routes gaat dit jaar door Noord én Zuid: van Feijenoord naar Kralingen. Speciaal voor de Monumentendagen vaart het pontje tussen de Piekstraat op Feijenoord en de Kralingse Esch dit weekend ook. Gratis en voor niks.

Reacties zijn gesloten.