‘Schimmige miljoenendeal’

NIEUWS… FC Feyenoord heeft met projectontwikkelaars “een schimmige miljoenendeal” gesloten over de ontwerpkosten voor het nieuwe stadion. Dat meldt het AD. De gemeenteraad vreest dat de belastingbetaler ervoor opdraait en vraagt om opheldering.

FC Feyenoord maakte vorige week bekend verder te willen met de ambitieuze en kostbare plannen voor het nieuwe stadion. De gemeente Rotterdam en de projectontwikkelaars zaten al een tijdje te wachten op dit nieuws, want zij willen opschieten met de bouwplannen op Zuid. Een iconisch nieuw stadion aan de oevers van de Nieuwe Maas moet het economisch centrum vormen van een nieuwe wijk met duizenden woningen, en zo een grote impuls geven aan de economische en sociale ontwikkeling  van Zuid. Betrokken partijen reageerden daarom verheugd op deze “belangrijke stap” van FC Feyenoord.

feyenoord city

Feyenoord City – bron: OMA & LOLA

Het AD bericht echter kritisch over de nieuwste ontwikkelingen: “Al snel bleek dat de voetbalclub bijzondere voorwaarden voor die ‘ja’ heeft afgedwongen. Behalve dat Feyenoord pas over een jaar definitief besluit of zij echt een nieuw stadion wil, betaalt ze ook niet mee aan de kosten die met de vervolgstap gepaard gaan.” De plannen worden “extern bekostigd”, zo laten de club en de projectontwikkelaars weten in een gezamenlijke persbericht.

Lees hier het volledige nieuwsbericht van het AD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *