Schepper van Zuid

AANKONDIGING… Binnenkort verschijnt het eerste historische verhaal op deze weblog. Een verhaal over de man die in zijn tijd de Voorzienigheid van Rotterdam werd genoemd. De flamboyante ondernemer, weldoener, fervente gokker en politicus die bewonderd werd en verguisd. Die ervoor zorgde dat de toen nog behoudzuchtige en gemoedelijke Maaststad in de tweede helft van de negentiende eeuw de ‘sprong naar Zuid’ waagde. En die daarmee de basis legde voor de moderne haven die binnen vijftig jaar al de grootste van Europa werd en nog eens vijftig jaar later de grootste ter wereld.

Een verhaal over de man die ik graag de Schepper van Zuid noem: Lodewijk Pincoffs (1827-1911).

plaquette bij standbeeld van Lodewijk Pincoffs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *