Hiep hiep Ahoy!

NIEUWS… Rotterdam Ahoy is jarig: vandaag vijftig jaar geleden werd het evenementen- en congrescentrum officieel geopend. De huidige coronacrisis is een domper op de feestvreugde. Maar tegenover RTV Rijnmond verzekert Ahoy-directeur Jolanda Jansen: “We bestaan het hele jaar vijftig jaar, dus we vieren het later.”

Afgelopen jaren is Ahoy grondig gerenoveerd en uitgebreid. Op de vijftigste verjaardag zou de nieuwbouw uitbundig worden gevierd. Maar helaas: de concertzalen blijven leeg.

Ahoy

Toch laat Ahoy dit jubileum niet ongemerkt voorbijgaan, verzekert Jansen: “We hebben een speciaal logo en een website waarop we met veel foto- en beeldmateriaal terugblikken op vijftig jaar historie.”

Bovendien is er dit weekend een speciale editie van Vrienden van Amstel, met een livestream vanuit Ahoy. “Die grijpen we aan om de verjaardag met relaties digitaal te vieren”, legt Jansen uit. “Hopelijk kunnen we dat later dit jaar nog echt live doen.”

Lees en bekijk de historische reportage op rijnmond.nl.

2 reacties

  1. 50 jaar! Dat wist ik niet. Toen was ik 7. Niets van meegekregen toen.
    Ik ben al wel een aantal malen in Ahoy geweest voor concerten en het is altijd weer een feestje. Zou het ooit nog terugkomen dat we weer een concert kunnen bezoeken?
    Wat ik wel weet is dat ik er morgenavond bij ben. Ik heb een ticket voor de livestream. Zin in!

  2. Rolf Bartels

    Natuurlijk komt die tijd weer terug Yvonne. Ooit. 🙂

    Wie weet, hopelijk, later dit jaar al! North Sea Jazz? Stel je voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *